NWWI taxatie nodig?

De taxateurs van Taxatie Discount zijn aangesloten bij het NWWI en TaxateursUnie en kan uw NWWI of TaxateursUnie taxatie uitvoeren.

Vraagt u een hypotheek aan voor de aankoop van een bestaande woning? Dan bent u meestal verplicht om een taxatierapport te laten zien. Dit moet gemaakt zijn door een onafhankelijke taxateur. Dit is een taxateur die niet betrokken is bij de aankoop of verkoop van de woning.

Veel makelaars zijn ook taxateur. Een taxateur bepaalt de waarde van een woning. Dit doet hij door een grondige inspectie van onder andere de staat van onderhoud en constructie van het huis. De ligging van het huis en de grootte tellen ook mee. Op basis van zijn onderzoek bepaalt de taxateur de onderhandse verkoopwaarde en de executiewaarde.

U wilt zeker weten dat in het taxatierapport de juiste waarde van de woning is vermeld. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) biedt u deze zekerheid. Het NWWI bewaakt namelijk de kwaliteit van taxaties door deze te controleren.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Het NWWI zorgt ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke regels wordt gedaan. Een taxateur die is aangesloten bij het NWWI, moet aan strenge voorwaarden voldoen. Hij kent de regio en levert een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport.